Als jong, sprankelend, Belgisch barokensemble neemt Musica Gloria een bijzondere plek in, in het oude muziek landschap. Onder de gepassioneerde leiding van Beniamino Paganini (maestro al cembalo, traverso en klavecimbel) en Nele Vertommen (barokhobo en blokfluit) hebben zij Musica Gloria de laatste jaren op de kaart weten te zetten als een barokensemble van internationaal topniveau.

Mensen laten delen in het plezier van samen muziek maken, dat is wat Nele en Beniamino met Musica Gloria willen overbrengen.

Met Musica Gloria willen we niet alleen oude muziek op een respectvolle, historisch bewuste manier ten gehore brengen, maar ook het publiek een boeiend muzikaal verhaal geven. Onze missie is om mensen te beroeren, verwonderen en inspireren met onze muziek, door levendige en kleurrijke concerten te gehore te brengen.”

De vaste kern van het ensemble bestaat uit: Elise Dupont, Evan Buttar, Lena Rademann, Beniamino Paganini en Nele Vertommen. Met elkaar delen ze dezelfde kernwaarden; plezier hebben tijdens de voorbereidingen en concerten in een open, prettige en harmonieuze sfeer. Met respect voor de muziek, componist en elkaar.

Lef en durf worden niet geschuwd, bekende kleppers tot minder bekende stukken zieren het repertoire. Afhankelijk van het programma kan de samenstelling wisselen en deze wordt zorgvuldig afgestemd op de historische instrumenten en uitvoeringspraktijk.

Ons doel is bereikt wanneer we met onze muziek de mensen in hun hart hebben weten te raken en een onvergetelijk moment hebben laten ervaren.”

Toen Beniamino als 12-jarige in 2006 met vrienden uit de muziekschool zijn eerste echte (kerst)concert ten gehore bracht, werd de basis voor Musica Gloria gelegd. Een mooie weg volgde, waarin Musica Gloria groeide naar een volwaardig professioneel barokensemble.

Musica Gloria kreeg vele uitnodigingen voor nationale en internationale podia: (Klara, Trigonale, BOZAR, AMUZ, MAfestival, Musica Antica, BachFest Leipzig, 30CC, Mubafa, Viaggio in Italia, Festivals de Wallonie en Concertgebouw Brugge). Van stil zitten is bij het Ensemble geen sprake met als resultaat; verschillende tournées en vele opnames die op o.a. YouTube en Spotify te beluisteren zijn. Er zijn inmiddels 3 cd’s zijn uitgekomen. En uiteraard vele concerten in zowel België als daarbuiten.

Ontdek ons YouTube Kanaal, Facebook pagina, komende concerten, enkele programma’sfoto’s en hoe u ons kunt steunen. —> YouTubekanaal, Facebookpagina