Beniamino Paganini (¬į1994) is een gepassioneerde traversospeler, klavecinist, ensemble leider en muziekleerkracht. Hij ontving zijn masterdiploma‚Äôs voor Traverso (2016), Klavecimbel (2017), Maestro al Cembalo (2019) en bachelordiploma Musicologie (2018), allen met grote onderscheiding. Beniamino is de artistieke leider van Musica Gloria en treedt ook regelmatig op (concerten en opnames) met vele andere ensembles zoals Il Gardellino (Jan De Winne en Marcel Ponseele), Scherzi Musicali (Nicolas Achten), B’Rock¬†en La Petite Bande (Sigiswald Kuijken).
Beniamino heeft al van jongs af aan een passie voor oude muziek. Op 16-jarige leeftijd startte hij aan beide Koninklijke Conservatoria van Brussel, later aan de conservatoria van Leuven en Den Haag. Hij studeerde traverso bij Barthold Kuijken, Frank Theuns en Jan De Winne, renaissance fluit bij Kate Clark en Patrick Beuckels, klavecimbel bij Frédérick Haas, Fabio Bonizzoni, Kris Verhelst en Maestro al Cembalo bij Patrick Ayrton. Hij nam deel aan masterclasses met Nicolas Achten, Marten Root, Karl Kaiser en vele anderen. Naast zijn hoofdinstrumenten, traverso en klavecimbel, treedt hij ook met orgel en blokfluit op.
Hij ontving meerdere eerste prijzen, en bereikte met traverso de halve finales van de gerenomeerde Internationale Wedstrijd Musica Antiqua Brugge als 19-jarige (2014) en van de Internationale Telemann Wedstrijd (2015).
Als klavecimbelbegeleider en leraar klavecimbel, traverso en groepsmusiceren is hij verbonden aan de academies van Aalter, Gentbrugge en Overijse.